ГоловнаПолітика

Яценюк переконаний, що умиротворяти агресора - марна справа

Прем'єр підкреслив важливість для України членства в НАТО

Яценюк переконаний, що умиротворяти агресора - марна справа
Фото: kmu.gov.ua

Україна бореться як за свій спокій, так і за спокій в країнах-членах Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час церемонії відкриття Алеї Слави в Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

"Сьогодні ми захищаємо кордони Європи. Ми боремося не тільки за свою безпеку, ми боремося за спокій в країнах-членах Європейського Союзу. Ми боремося за цінності вільного світу проти російської військової агресії. І це спільна боротьба України і всього цивілізованого і вільного світу, наших західних партнерів, ким є США, Канада, країни-члени ЄС та інші країни Великої сімки", - зазначив Яценюк.

За його словами, за останні півтора року в Україні не просто відновлена, а фактично створена нова армія: "Ця армія протистоїть російській військовій агресії. Жодна країна у світі сьогодні не воює з ядерною Росією. Хоча ще рік тому багато експертів і аналітики говорили про те, що навряд чи Україна утримає російське нашестя. Ви стримали це нашестя", - звернувся він до військовослужбовців.

Яценюк підкреслив, наскільки важливе для України членство в НАТО: "На жаль, не всі у світі поки що готові прийняти це рішення. Те, що в 2008 році Україні було відмовлено в підписанні плану дій щодо членства в НАТО, сьогодні стало великою геополітичною драмою".

На переконання Яценюка, умиротворяти агресора - марна справа. "У 1938 році, коли, намагаючись утихомирити, віддавали чеські Судети, - це закінчилося Другою світовою війною. Тому наш з вами спільний план - це захищати нашу країну для того, щоб отримати мир за нього треба боротися", - підкреслив прем'єр міністр.

Нагадаємо, 23 серпня Арсеній Яценюк взяв участь у присязі нової патрульної служби у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram