ГоловнаПолітика

ГПУ оприлюднила тести для прокурорів

Матеріали містять правильні відповіді

ГПУ оприлюднила тести для прокурорів
Фото: www.segodnya.ua

Усі тестові завдання, що стосуються першого етапу конкурсу на посади місцевих прокурорів, викладено у відкритий доступ разом із правильними відповідями.

Їх оприлюднено відповідно до наказу генерального прокурора від 21 серпня, яким ці тестові завдання затверджували.

З тестами можна ознайомитися за цим посиланням.

Також затверджено графік проведення першого етапу відкритого чотирирівневого конкурсного відбору - тестування на знання законодавчої бази (професійний тест). Воно відбуватиметься в регіональних центрах:

  •  Київ – 5, 6, 7, 8 вересня
  •  Дніпропетровськ – 5, 6, 7 вересня
  •  Харків – 5, 6, 12, 13 вересня
  •  Львів – 5, 6 вересня
  •  Одеса – 5, 6, 7 вересня

Кожного кандидата особисто повідомлять члени робочої групи відповідного регіонального центру тестування про призначений йому точний час, дату і місце проведення тестування.

Згідно з Порядком проведення чотирирівневого відкритого конкурсу на заміщення посад керівників місцевих прокуратур, їхніх перших заступників та заступників, конкурс складатиметься з таких етапів:

  • тестування на знання законодавства (професійний тест);
  • тестування загальних здібностей;
  • тестування особистісних характеристик (психологічний тест);
  • співбесіда.

Нагадаємо, раніше навколо цих тестових завдань виник скандал. В.о. генпрокурора Юрій Севрук заявив, що Сакварелідзе допустив порушення у розробці тестів для прокурорів, а самі тести нібито низької якості.

У відповідь посольство США повідомило, що Америка  разом з іншими міжнародними донорами профінансували розробку тестів на 200 000 доларів. "Тести складені чесно і відповідають міжнародним стандартам", - підкреслювалося в прес-релізі. Крім того, 10 серпня США підписали з Сакварелідзе Спільний план дій, згідно з яким нададуть 2 млн доларів технічної допомоги на підтримку реформи, боротьбу з корупцією та зміцнення потенціалу Генпрокуратури.

Згідно з реформою органів прокуратури, яку проводить Сакварелідзе, усіх працівників місцевих прокуратур звільнять, але вони зможуть повернутися на посаду, якщо пройдуть тестування. Взяти участь у тестуванні зможе кожен охочий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram