ГоловнаПолітика

Порошенко: немає ніяких братніх народів під час війни

Президент відповів Путіну з приводу єдності українців і росіян

Порошенко: немає ніяких братніх народів під час війни
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з відомими громадськими діячами, які брали участь у створенні, утвердженні та розвитку незалежної Української держави, у написанні й ухваленні Конституції, утвердженні демократичних засад у державі.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Під час зустрічі Порошенко наголосив на важливості "чесної й відкритої бесіди про децентралізацію як однієї з найважливіших реформ, на яку чекає Україна вже багато років", і звернувся до присутніх із закликом стати провідниками реформаторських ідей децентралізації.

"Створення місцевого самоврядування - це один з елементів побудови західної цивілізації. Наявність сильного місцевого самоврядування, - згадаймо про Магдебурзьке право, - була і буде однією з наших цивілізаційних відмінностей, які відрізняють нас від Росії та наближають до Європи", - зазначив Президент.

Під час зустрічі посол України, колишній посол у США Юрій Щербак зазначив, що необхідно покращувати комунікацію влади з суспільством. "Ми - ваші соратники, але є речі, яких люди не розуміють і які треба дуже добре людям пояснити", - сказав Щербак, маючи на увазі необхідність розвінчання "міфології Путіна" про те, що українці та росіяни нібито єдиний народ, а також про те, що Україна нібито перебуває під зовнішнім управлінням.

"Ви влучили в "десятку". Немає в нас ніяких братніх народів під час війни. Є єдиний український народ, що йде в Європу, і є російський народ, який перебуває в глибокій кризі", - наголосив зі свого боку Петро Порошенко.

Нагадаємо, Володимир Путін кілька разів заявляв, що українці та росіяни - один народ. Востаннє таку заяву він зробив у березні цього року на мітингу на честь анексії Криму. Втім така думка про українців не завадила Путіну анексувати частину території "братньої" країни і розв'язати війну на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram