ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин наказав привести армію КНДР в повну боєготовність

Північна Корея погрожує південним сусідам війною

Кім Чен Ин наказав привести армію КНДР в повну боєготовність
Ким Чен Ын во дворце Кымсусан
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав привести армію в повну боєготовність із 17:00 п'ятниці (11:00 за київським часом).

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на державні ЗМІ КНДР, наказ віддали на екстреній нараді Центральної військової ради Трудової партії Кореї в четвер.

Раніше влада КНДР надіслала Південній Кореї ультиматум із погрозою розпочати бойові дії, якщо Сеул протягом 48 годин не припинить пропагандистську кампанію на демаркаційній лінії між Північчю і Півднем.

"Північ погрожує розпочати військові дії, якщо Південь не зупинить антипхеньянське психологічне мовлення і не прибере все відповідне обладнання протягом 48 годин, починаючи із 17:00 у четвер", - заявили в південнокорейському міністерстві.

10 серпня Південна Корея вперше за 11 років відновила в районі демілітаризованої зони роботу гучномовців, через які веде пропагандистське мовлення. Це сталося після того, як двоє південнокорейських військових отримали поранення, підірвавшись на міні, закладеній у демілітаризованій зоні. У Сеулі звинуватили Пхеньян у мінування, проте у КНДР ці звинувачення спростували.

Пхеньян пригрозив Сеулу "невибірковими ударами" по південнокорейській території, якщо Південна Корея не припинить мовлення. Також КНДР почала своє мовлення на прикордонній території, відновивши так звану "війну гучномовців".

У четвер стало відомо про обстріл території Південної Кореї з боку КНДР. Сеул відкрив вогонь по позиціях північнокорейських військових, розміщених на демаркаційній лінії між двома корейськими державами. Влада Південної Кореї наказала евакуювати жителів кількох населених пунктів у районі, який зазнав обстрілу.

У четвер в Сеулі відбулося екстрене засідання Ради національної безпеки під головуванням президента Пак Кін Хе, яка наказала військовим "діяти серйозно проти КНДР".

Нагадаємо, наприкінці липня Кім Чен Ин заявив, що готується до війни зі США та з Південною Кореєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram