ГоловнаПолітика

У Берліні узгодять дії у разі погіршення ситуації на Донбасі

Згоду Меркель і Олланда на зустріч з Порошенком у МЗС вважають підтримкою України.

У Берліні узгодять дії у разі погіршення ситуації на Донбасі
Дмитрий Кулеба
Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

У Берліні 24 серпня Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд повинні узгодити подальші кроки у разі погіршення ситуації на Донбасі через дії Росії.

Про це посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба сказав в ефірі "24 каналу", пише УНІАН.

Кулеба зазначив, що метою зустрічі в Берліні є інформування лідерів Німеччини і Франції про справжню ситуацію на сході України.

"На основі наданої інформації та обміну думками троє глав держав повинні узгодити свою реакцію і свої подальші дії, розробити сценарій... щоб бути напоготові, в повному озброєнні, якщо Росія все-таки обере шлях подальшої ескалації", - заявив Кулеба.

На думку дипломата, згода Меркель і Олланда провести зустріч з Порошенком у тристоронньому форматі є сигналом Росії про те, що Україну ніхто не залишає один на один з агресором.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що зустріч у Берліні з Меркель і Олландом відбудеться з ініціативи України. Буде обговорюватися поточна ситуація на Донбасі. Також Україна порушить питання про зняття обмеження для спостерігачів ОБСЄ до ділянок, звідки обстрілюють українські позиції. Крім того, обговорять координацію зусиль щодо Криму і в переговорах щодо безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram