ГоловнаПолітика

Порошенко закликав відкрито і чесно говорити про децентралізацію

Зміни до Конституції гарантують територіальну цілісність України та її унітарність, підкреслив Президент.

Порошенко закликав відкрито і чесно говорити про децентралізацію
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підкреслює важливість чесної та відкритої розмови про децентралізацію як одну з найважливіших реформ, якої чекає Україна вже багато років.

Про це Президент заявив на зустрічі з відомими громадськими діячами, які брали участь у створенні, утвердженні і розвитку незалежної Української держави, у написанні й прийнятті Конституції, затвердженні демократичних принципів в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент наголосив на важливості підтримки з боку авторитетів країни в процесі прийняття Верховною Радою змін до Конституції щодо децентралізації.

Він додав, що зміни до Конституції передбачають дієві запобіжники, які гарантують територіальну цілісність України та її унітарність, а децентралізація не стосується таких питань, як оборона, зовнішня політика, безпека, забезпечення прав і свобод громадян.

На зустрічі були присутні: перший Президент України Леонід Кравчук, колишній посол України в США Юрій Щербак і такі відомі громадські та політичні діячі, як народний депутат багатьох скликань Іван Заєць, український вчений-філософ, виконавчий директор Фонду Відродження Євген Бистрицький, політичний діяч Дмитро Павличко, академік Національної академії наук України, радник президента Володимир Горбулін, голова Конституційного Суду (1996-1999 рр.), член Конституційної Комісії Іван Тимченко.

У зустрічі також взяв участь Голова Верховної Ради і Конституційної Комісії Володимир Гройсман, підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram