ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив причину візиту до Берліна на День Незалежності

Президент розповів про чотири пункти переговорів

Порошенко пояснив причину візиту до Берліна на День Незалежності
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що його візит до Берліна на День Незалежності ініційовано українською стороною, він стосуватиметься чотирьох пунктів.

"Що стосується Берліна, я б хотів підкреслити кілька тез. Теза перша - саміт за участю канцлера Німеччини і президента Франції в Берліні відбудеться з ініціативи української сторони", - сказав він у четвер журналістам. За словами президента, порядок денний переговорів дуже об'ємний.

По-перше, обговорюватиметься сучасна ситуація на Донбасі. "Незважаючи на те, що вчора, позавчора, сьогодні ми бачимо деяке, суттєве зниження обстрілів, нас не задовольняє невиконання ключових пунктів тих зобов'язань, які взяла на себе російська сторона: відведення великокаліберної артилерії і важкої техніки", - сказав Порошенко.

Також Україна порушить питання про зняття обмеження для спостерігачів ОБСЄ до ділянок, звідки обстрілюють українські позиції.

Третя позиція, названа Порошенком, - це координація зусиль щодо Криму. "Це має особливу актуальність зараз, після незаконного візиту президента РФ Володимира Путіна на територію анексованого Криму", - сказав президент.

"Четверта позиція - це координація наших дій у переговорах щодо безвізового режиму", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Німеччина, Україна і Франція мають намір ініціювати переговори з Росією з питання запобігання подальшому загостренню ситуації На Донбасі. 24 серпня Порошенко відвідає Берлін, де обговорить це питання з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram