ГоловнаПолітика

НАТО вважає неприйнятними спроби бойовиків захопити нові землі на Донбасі

Союзники наголосили, що потрібно шукати вирішення проблеми дипломатичними засобами.

НАТО вважає неприйнятними спроби бойовиків захопити нові землі на Донбасі
Фото: Макс Требухов

НАТО стурбоване різкою ескалацією насильства на Сході України і заявляє, що будь-які спроби сепаратистів, підтримуваних Росією, захопити ще більше територій, будуть "неприйнятними для міжнародного співтовариства".

Про це йдеться в заяві виконуючого обов'язки прес-секретаря НАТО Кармен Ромеро, пише УНІАН.

"Сьогодні союзники по НАТО обговорили ситуацію на Сході України. Союзники висловили серйозне занепокоєння у зв'язку з недавньою різкою ескалацією насильства. Під час обговорення союзники підкреслили необхідність того, щоб усі сторони розрядили напругу і проявили стриманість", - йдеться в заяві.

Союзники наголосили, що увага має бути зосереджена на "пошуку рішення проблеми дипломатичними засобами".

"Повне виконання Мінських домовленостей - це шлях до миру. Росія несе особливу відповідальність за те, щоб знайти політичне рішення. Будь-які спроби підтримуваних Росією сепаратистів захопити більше територій України будуть неприйнятні для міжнародного співтовариства", - зазначають у штаб-квартирі НАТО.

Також союзники підкреслили, що спостерігачі від ОБСЄ повинні мати можливість безпечно і без обмежень виконувати свою роботу". "НАТО твердо стоїть у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Союзники підтвердили, що незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству права, має ключове значення для безпеки в євроатлантичному регіоні", - підкреслили в НАТО.

У заяві наголошується, що Північно-Атлантичний альянс буде "дуже уважно продовжувати стежити за ситуацією".

Нагадаємо, раніше в прес-центрі АТО повідомили, що за минулу добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі бойовики 82 рази обстріляли позиції українських військових і населені пункти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram