ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін планує взяти участь у сесії Генасамблеї ООН

У МЗС Росії не виключили зустрічі між Путіним і Бараком Обамою.

Путін планує взяти участь у сесії Генасамблеї ООН
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін планує взяти участь у 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомили в прес-службі російського МЗС.

"Це велика подія в житті Організації. Цього року ми відзначаємо вже сьомий десяток цього форуму, який був створений після Перемоги у Великій вітчизняній війні і в Другій світовій війні. Очікується рекордна кількість глав держав і урядів. Наш президент теж планує брати участь у цьому заході", - зазначив Лавров.

При цьому Лавров не виключив проведення двосторонньої зустрічі між Путіним і президентом США Бараком Обамою.

"Наші американські колеги посилають нам сигнали про те, що вони хочуть продовжувати підтримувати контакти. Якщо буде така пропозиція з їхнього боку, я думаю, Президент Росії Володимир Путін розгляне її конструктивно. Згадаю, що Генеральна асамблея ООН стане не єдиним форумом цієї осені, де президенти Росії і США мають намір взяти участь. Крім зустрічей в рамках 70-річчя ООН, чекають ще саміт "Групи 20" в Анталії і саміт АТЕС на Філіппінах, це вже буде в листопаді", - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, 17 серпня Путін відвідав з візитом, який, зокрема, присвячений розвитку туризму, анексований Крим.

Президент Петро Порошенко заявив, що приїзд Путіна в український Крим без погодження з українською владою – виклик для цивілізованого світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram