ГоловнаПолітика

Кабмін зібрався побороти піратство

Готуються п'ять законопроектів з інтелектуальної власності

Кабмін зібрався побороти піратство
Фото: mctb.ru

Мінекономрозвитку у місячний термін підготує п'ять законопроектів, спрямованих проти піратства у сфері інтелектуальної власності.

Як повідомляє прес-служба міністерства, таке рішення ухвалили за результатами наради. Вона відбулася 18 серпня під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка та за участю представників посольства США, Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес асоціації та компанії «Майкрософт Україна».

Законопроекти, які має підготувати Мінекономрозвитку, покликані захистити авторське право в Інтернеті, врегулювати ринок адміністрування збору роялті для правовласників, запобігти патентному тролінгу, спростити процедуру інтелектуальної власності у сфері ІТ-розробок і публічного доступу до ліцензій, а також посилити відповідальність за порушення прав інтелектуальної власності.

Крім того, Мінекономрозвитку спільно з Держслужбою інтелектуальної власності України проведуть інвентаризацію використання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення в органах державної влади, а також запропонують план дій щодо повної легалізації ПЗ в державних установах.

Нагадаємо, у 2013 році США присвоїли Україні статус "пріоритетної іноземної країни" серед держав, де порушуються права на інтелектуальну власність американських компаній. У травні 2014 року США виключили Україну зі списків основних порушників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram