ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вирішив почекати з приватизацією ОПЗ

Прем'єр хоче отримати на 200 млн доларів більше

Кабмін вирішив почекати з приватизацією ОПЗ
Фото: tsn.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вирішив відкласти приватизацію "Одеського припортового заводу".

На засіданні уряду в середу прем'єр заявив, що за стартовою вартістю у 500 млн доларів завод продавати не можна, а для того, щоб ціна була вищою, потрібна робота із залучення реальних інвесторів.

"Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам необхідні сильні інвестиційні менеджери та консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не 500 млн доларів, як визначається стартова вартість. Коли мова йде про додаткові 200 млн доларів з різницею у два місяці, то я краще два місяці почекаю і отримаю додаткові 200 млн доларів", - сказав Яценюк.

Прем'єр також вважає, що необхідно змінити норми законодавства про приватизацію та оцінювальну діяльність.

Нагадаємо, продаж часток в ОПЗ планувався на грудень 2014 року, але його призупинили. Влітку підготовка до приватизації відновилася. У серпні ФДМ виставив на продаж пробний пакет акцій заводу у розмірі 5%.

Вчора у ФДМ заявили, що до купівлі ОПЗ придивляються 10 інвесторів.

У 2009 році, коли було зроблено першу спробу приватизувати Одеський припортовий завод, його продали "приватівській" фірмі "Нортіма" за 5 млрд грн. Згодом результати конкурсу скасували.

ОПЗ має у своєму розпорядженні найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальним - єдиним у країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram