ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв переселенцям перевірки

Прем'єр підозрює, що реальних біженців значно менше

Яценюк пообіцяв переселенцям перевірки
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк перейнявся великою кількістю офіційно зареєстрованих переселенців. Він підозрює, що реальна їхня кількість значно менша.

На засіданні Кабміну прем'єр запропонував МВС порівняти фактичне місце проживання переселенців з тим, що зазначене в документах на одержання соцвиплат. Яценюк підозрює, що деякі громадяни далі живуть на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, але їздять отримувати виплати в Україні.

"Нам треба конкретно розібратися з кількістю тимчасово переміщених осіб, офіційно зареєстрованих і які реально потребують допомоги, і з тими, які використовують державну допомогу не за призначенням", - заявив Яценюк.

Кількість офіційно зареєстрованих тимчасово переміщених осіб перевищила 1,4 млн осіб. За даними прем'єра, це не відповідає реальній кількості переселенців, які проживають на території України.

Нагадаємо, на початку березня уряд зобов'язав місцеву владу у двомісячний термін перевірити надані вимушеними переселенцями відомості про їхнє фактичне місце проживання. Результати перевірки не оприлюднювалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram