ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишня співробітниця російської "фабрики тролів" відсудила 1 рубль компенсації

Людмила Савчук відсудила у колишніх роботодавців компенсацію за моральну шкоду

Колишня співробітниця російської "фабрики тролів" відсудила 1 рубль компенсації
Фото: EPA/UPG

Петроградський районний суд Санкт-Петербурга ухвалив стягнути з російської компанії "Інтернет-дослідження", відомої як "фабрика тролів", 1 рубль як компенсацію моральної шкоди на користь її колишньої співробітниці Людмили Савчук.

Про це повідомила адвокат активістки Дарія Сухих, повідомляє "Росбалт".

Раніше Савчук вдалося домогтися від відповідача надання документів про прийом на роботу та звільнення, а також виплати зарплати за два місяці.

"У рамках цієї справи нас рішення повністю влаштовує", - пояснила Сухих.

Тепер активістка та її адвокат запитують інші документи, отримати які Савчук має право як колишній співробітник. Здебільшого уже отримано відмову, розповіла юрист.

Нагадаємо, 34-річна Людмила Савчук позивається із так званою "фабрикою тролів" з кінця травня. У березні її звільнили за те, що вона спілкувалася з журналістами, "попри умови найсуворішої секретності", і їй не виплатили зарплати за лютий. Приводом для подання позову стала відсутність офіційного трудового договору і наказу про звільнення.

Петербурзька контора "Інтернет-дослідження" більш відома як "фабрика тролів", яка відіграє важливу роль у російській інтернет-пропаганді. Функція співробітників цієї фірми полягає в тому, щоб залишати повідомлення на форумах, сайтах, в соцмережах із певним посланням: наприклад, звинуватити Україну в обстрілі на Донбасі, заявити про найманців НАТО на Донбасі, розповісти про велич Володимира Путіна і т.ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram