ГоловнаСвіт

У Китаї за підозрою в кіберзлочинах заарештовано 15 тис. осіб

У Китаї за підозрою в кіберзлочинах заарештовано 15 тис. осіб
Фото: static2.gooddays.ru

У Китаї за підозрою в кіберзлочинах за півроку заарештовано 15 тис. осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Всього поліція розслідувала 7,4 тис. справ про злочини в мережі і перевірила 66 тис. сайтів за підозрою в розміщенні порнографії, оголошень про продаж зброї або вибухових речовин і реклами азартних ігор, а також публікації "незаконної і шкідливої інформації".

У липні 2015 року в Китаї була запущена шестимісячна програма боротьби зі злочинами в мережі, що отримала назву "Очищення інтернету". Її основними цілями оголошено розслідування великих кіберзлочинів та і запобігання їм, а також знищення онлайн-банд.

Ці заходи стали наслідком прийняття нового закону КНР про кібербезпеку, який передбачає посилення контролю над поширенням даних в інтернеті. У документі пояснюється, що він спрямований на забезпечення захисту персональних даних користувача від хакерів і шахраїв, які незаконно поширюють приватну інформацію.

До цього влада обмежувалася попередженнями провайдерам і господарям популярних майданчиків у соціальних медіа про необхідність якнайшвидшого видалення зі сайтів порнографічного контенту, оголошень шахрайського характеру, а також неперевірених чуток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram