ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про додаткові заходи для введення безвізового режиму з ЄС

Президент дав низку доручень уряду та міністерствам

Порошенко підписав указ про додаткові заходи для введення безвізового режиму з ЄС
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким активував рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 липня 2015 року "Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом".

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Кабінет Міністрів повинен вжити додаткових заходів для забезпечення реалізації рекомендацій П'ятої доповіді Єврокомісії. Також уряду доручено розробити і подати на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до ст. 216 Кримінально-процесуального кодексу про забезпечення чіткого визначення підслідності органів досудового слідства.

Також Кабмін має забезпечити схвалення концепції створення національної системи ідентифікації громадян України, іноземців і осіб без громадянства та затвердити план заходів її реалізації.

Міністерству внутрішніх справ доручено забезпечити завершення будівництва й облаштування пункту розміщення біженців у місті Яготині (Київська область), а також пункту тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, у селі Мартинівському (Миколаївська область).

Протягом місяця МВС має організувати ефективне впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами зі співробітництва й обміну даними між правоохоронними органами, удосконалення методології аналізу ризиків; технічних можливостей доступу до баз даних Міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерполу в пунктах пропуску через держкордон.

Окрім того, МВС має створити віртуальний контактний аналітичний центр і базу даних про міграційні процеси.

Національному банку запропоновано подати протягом двох тижнів пропозиції про доцільність запровадження додаткових форм держконтролю обігу електронних грошей в Україні.

Міністерству юстиції за участю Генпрокуратури доручено підготувати та подати для внесення на розгляд Ради законопроект про створення державного органу з повернення активів.

Держприкордонслужбі доручено вжити заходів для укладання міжнародних договорів з організації спільного з відповідними органами суміжних держав патрулювання державного кордону та контролю в пунктах пропуску через державний кордон.

Генеральній прокуратурі запропоновано прискорити роботу із забезпечення повноцінного функціонування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, Єврокомісія виконає свою частину зобов'язань щодо введення безвізового режиму України і ЄС і до 15 грудня подасть відповідні рекомендації на розгляд країн Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram