ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ повідомили про намір глави РЖД стати сенатором від Калінінградської області

Якунін очолює залізницю Росії з 2005 року

Глава "Російських залізниць" (РЖД) Володимир Якунін погодився на висунення його кандидатури в Раду Федерації РФ від Калінінградської області.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на власні джерела.

Інформація про висунення Якуніна у Радфед з'явилася 17 серпня на сайті регіонального облвиборчкому. Це повідомлення газеті "Ведомости" підтвердив губернатор Калінінградської області Микола Цуканов.

"Я кілька разів у розмовах його (Якуніна - ред.) просив пильніше подивитися на Калінінградську область, робив йому свого часу пропозицію, щоб у списку була така людина. І зараз отримав його підтвердження", - повідомив він.

У списку на пост сенатора, за словами Цуканова, глава РЖД змінив Павла Кретова - керівника групи з організації охорони праці та промислової безпеки ТОВ "Газпром флот". Губернатор підкреслив, що Кретов сам попросив замінити його.

Ні у прес-службі РЖД, ні у прес-секретаря Якуніна Григорія Левченка "Ленте.ру" коментарів з цього приводу отримати не вдалося.

Відповідно до російського законодавства, Якунін у разі обрання у Радфед муситиме піти з посади глави РЖД. У 2014 році уряд втретє продовжив повноваження Якуніна, який очолює РЖД з 2005 року.

У червні 2013 року невідомі розіслали у ЗМІ від імені прес-служби уряду повідомлення про відставку Якуніна з поста глави РЖД. Як випливало з тексту повідомлення, замість Якуніна призначили Олександра Мішаріна. Згодом з'ясувалося, що повідомлення було підробленим. Відповідальність за розсилку взяла на себе група хакерів "Шалтай Болтай".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram