ГоловнаПолітика

БПП і НФ домовилися про спільний похід на місцеві вибори

Яценюк збереже за собою посаду прем'єра

БПП і НФ домовилися про спільний похід на місцеві вибори
Фото: EPA/UPG

Партії "Блок Петра Порошенка - Солідарність" і "Народний фронт" домовилися про спільний похід на місцеві вибори 25 жовтня. Про це у своєму блозі пише шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

"У виборах «Солідарність» і НФ візьмуть участь разом - вже домовилися. Пропорція - 75 на 25. Хоча, досвід «Удару» Віталія Кличка показує: якщо спочатку домовленість «50 на 50», дуже скоро вона може трансформуватися в «70 на 30». Тож не здивуюся, якщо «фронтові» 25 скоротяться до 20, а то і до 15. Адже «Солідарності» у свої «75» належить вмістити ще залишки згаданих «кличковців»", - йдеться у публікації.

При цьому домовленість передбачає, що лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк збереже за собою посаду прем'єр-міністра.

"Важлива деталь: за версією «фронтовиків», їхній союз із Банковою «за замовчуванням» має на увазі збереження крісел за Арсенієм Яценюком, а також його міністрами. На Банковій у відповідь тільки загадково посміхаються - для них це зовсім не очевидно. Хіба що стосовно Арсенія Петровича", - сказано в блозі.

Такий формат участі у виборах призведе до того, що партія влади в Україні де-факто залишиться одна - пропрезидентська "БПП-Солідарність".

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що "БПП-Солідарність" і "УДАР" сформують спільний список на місцеві вибори в пропорції 70 на 30. При цьому БПП підтримає лідера УДАРу Віталія Кличка на виборах мера Києва і не висуватиме свого кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram