ГоловнаКультура

Мінкульт пригрозив заборонити в'їзд в Україну учасникам кримського Koktebel Jazz Party

Український "Джаз Коктебель-2015" відбудеться у Затоці Одеської області

Мінкульт пригрозив заборонити в'їзд в Україну учасникам кримського Koktebel Jazz Party
Фото: Антон Шевелев

Міністерство культури попередило учасників музичного фестивалю Koktebel Jazz Party, який відбудеться в анексованому Росією Криму 28-30 серпня.

Про це йдеться у заяві Мінкульту від 17 серпня, опублікованому на сайті відомства.

"У зв'язку з намірами діячів культури - громадян іноземних держав відвідати окуповану територію АР Крим для участі у так званому "Koktebel Jazz Party" Міністерство культури звертає увагу на те, що така поїздка не узгоджена з українською стороною. В'їзд і виїзд на окуповану територію АР Крим здійснюється відповідно до Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року №367", - йдеться у заяві.

У разі порушення встановленого порядку до порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження.

"Прибуття іноземних діячів культури на цей захід матиме прямий наслідок у вигляді заборони їх в'їзду на територію України", - зазначив міністр культури В'ячеслав Кириленко.

Заявлено, що у так званому "Koktebel Jazz Party" планують брати участь такі іноземні музиканти: Том Харрелл, Дебора Браун, Валерій Пономарьов, Гері Бартц, Ігор Бутман, Енвер Ізмайлов, Віл Джонс, Лариса Доліна, Володимир Нестеренко, Ігор Золотухін, Андрій Давидян, Євген Рябий, Дмитро Мосьпан, група Four Tenors (Сергій Головня, Костянтин Горшков, Роман Соколов, Антон Залетаєв, Яків Окунь, Володимир Кольцов-Крутов, Олександр Зінгер, Каріна Кожевникова), Вагіф Садихов, Afromania, Маріам Мерабова, Грег Тарді, RedSquareBand ( Артур Бест, Етері Беріашвілі, Альона Тоймінцева, Георгій Меликишвили, Георгій Юфа, Андрій Давидян), Авішай Коен, Павло Сурков, Ірина Роділес, Олексій Кузнєцов, Володимир Нестеренко, Ерік Девіс, Нешитой Вейтс.

"У свою чергу, Міністерство культури України висловлює подяку за повагу до українського законодавства групи De Phazz і Артуро Сандоваля, які відмовилися від участі у так званому "Koktebel Jazz Party", - наголошується у заяві.

У відомстві підкреслили, що український фестиваль "Джаз Коктебель-2015" пройде 23-30 серпня у селищі Затока Одеської області.

Нагадаємо, раніше Мінкульт опублікував список діячів культури, які становлять загрозу національній безпеці України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram