ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" зірвали обмін полоненими, - ЗМІ

Обмін готувався протягом трьох місяців

Бойовики "ДНР" зірвали обмін полоненими, - ЗМІ
Пленные украинские военные (архивное фото)
Фото: стоп-кадр видео

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" зірвали значний обмін полоненими, який готувався протягом трьох місяців.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Обмін готувався протягом трьох місяців. Сторони вийшли на "фінішну пряму" процесу два дні тому. Від української сторони в переговорах активну участь брали волонтери, військовослужбовці та працівники СБУ.Окрім того, Маріупольський суд змінив санкцію для обвинувачених у бандитизмі, грабежах і вбивствах осіб з утримання під вартою на домашній арешт. Ця юридична формальність дозволяла вивести обумовлених із бойовиками кримінальних авторитетів із зали суду, посадити в автобуси і вирушити на лінію розмежування сторін. Всього було домовлено про обмін у форматі 13 на 13", - йдеться в сюжеті.

За інформацією ТСН, серед полонених українських військових мали звільнити офіцерів, які провели в неволі рік після трагічних подій під Іловайськом.

"Однак в останню мить бойовики несподівано висунули нові вимоги. Зокрема, йшлося про проведення обміну на території, підконтрольній "ДНР", а не нейтральній смузі. Переговори тривали понад добу на самій передовій. І завершилися фіаско. Тримісячна кропітка праця провалився", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня представник "ДНР" Денис Пушілін заявив, що Україна і "ДНР-ЛНР" обмінялися списками полонених. Він також заявив, що у "ДНР-ЛНР" знаходяться 45 українських військовополонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram