ГоловнаСвіт

Кількість загиблих через вибухи в китайському Тяньцзині перевищила 100 осіб (оновлено)

На місці НП знову почалася пожежа

Кількість загиблих через вибухи в китайському Тяньцзині перевищила 100 осіб (оновлено)

Кількість загиблих в результаті серії вибухів у китайському портовому місті Тяньцзинь до вечора суботи збільшилася до 104 людей, близько 720 поранені, серед яких 58 перебувають у важкому або критичному стані.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа. Станом на ранок підтверджувалася загибель 85 осіб.

Вранці в суботу в Тяньцзині на місці НП прогриміли нові вибухи, повідомляє CNN з посиланням на китайські ЗМІ. На території складів знову почалася пожежа, в повітря піднімається стовп чорного диму.

Влада оголосила евакуацію населення в радіусі трьох кілометрів від місця вибуху через небезпеку хімічного зараження. У цій зоні знаходиться щонайменше один наметовий табір, де розмістилися жителі міста після вибухів у середу а складах. На місце НП відправлені війська хімзахисту.

Нагадаємо, увечері в середу, 12 серпня, в Тяньцзині на складі небезпечних речовин прогримів потужний вибух. Слідом за цим, вже під час рятувальних робіт та гасіння пожежі, пролунали ще кілька вибухів. Вони були такої сили, що в будинках в радіусі 2 км були вибиті вікна, що опинилися поряд з територією складу, 10 тис. автомобілів виявилися знищені. Повідомляється, що вибухи були видні навіть з космосу. За даними китайського сейсмологічного центру, потужність першого вибуху була еквівалентна трьом тоннам тротилу, другого - 21 тонні.

Склад належить компанії Ruihai Logistics, яка спеціалізується на перевезеннях токсичних хімікатів, включаючи ціанід натрію і толуолдіїзоціанат.

Напередодні в Китаї підтвердили наявність вкрай токсичного ціаніду натрію на складі, де стався вибух. Речовина виявлена "на схід від місця вибуху". При цьому в поліції не уточнили, які обсяги знайденого ціаніду натрію і наскільки великий ризик для людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram