ГоловнаПолітика

Рішення про проведення виборів у прифронтових містах ухвалять восени

Важливе питання безпеки громадян, вважає Зубко.

Рішення про проведення виборів у прифронтових містах ухвалять восени
Фото: www.dyvys.in

Місцеві вибори пройдуть на Донбасі, але проведення їх у прифронтових містах залежатиме від фактора безпеки.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"По-перше, всі ми знаємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Графіки відомі всім. Ми розуміємо, що ми повинні провести вибори на всій території України. Проте враховуючи факт агресії на Донбасі, є серйозне питання безпеки громадян. Безпеки не тільки під час голосування, а й під час кампанії. Щоб не було залякування, тиску і т.д.", - стверджує чиновник.

За його словами, можна зрозуміти владу військово-цивільних адміністрацій, яка не бажає проведення виборів у низці міст області.

"Тому я розумію і Георгія Туку, і Павла Жебрівського, які не бачать в умовах такої агресії можливостей для проведення виборів у прифронтових містах. Це їхнє питання - забезпечення безпеки громадян. Я думаю, рішення про це (вибори в прифронтових містах - ред.) буде прийматися ближче до виборів. Ще рік тому Луганська обласна рада самоусунулася від ухвалення рішень. Донецька з вересня теж не працювала", - говорить Зубко.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на 25 жовтня, крім окупованих територій анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

10 серпня ЦВК звернулася до Верховної Ради про невідкладне визначення переліку адміністративно-територіальних одиниць у Донецькій і Луганській областях, у яких чергових місцевих виборів 25 жовтня не проводитимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram