ГоловнаЕкономікаДержава

Рівень тіньової економіки в Україні сягнув 47%

Бізнес не вірить у поліпшення.

Мінекономрозвитку підрахувало, що в першому кварталі 2015 року рівень тіньової економіки порівняно з відповідним періодом 2014 року збільшився ще на 5 відсоткових пунктів, до 47% від обсягу офіційного ВВП.

Про це йдеться в документі "Тенденції тіньової економіки в Україні в I кварталі 2015 року", оприлюдненому на сайті міністерства в п'ятницю.

"На початку 2015-го в умовах поширення цінових і девальваційних шоків, ескалації військового конфлікту спостерігали подальше суттєве зростання тіньової економіки, початок якому було покладено 2013 року. За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку, в першому кварталі 2015 року рівень тіньової економіки порівняно з відповідним періодом 2014 року збільшився ще на 5 в.п., до 47% від обсягу офіційного ВВП", - сказано в ньому.

Причинами такої ситуації Мінекономрозвитку називає невіру суб'єктів економічної діяльності у поліпшення економічної та політичної ситуації і зовнішні чинники - подальше загострення політичних відносин з РФ і згортання економічних зв'язків із цією країною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram