ГоловнаПолітика

Глава литовського МЗС закликав продовжити політику санкцій проти Росії

Лінкявічюс аргументував свою вимогу продовженням боїв на Донбасі.

Глава литовського МЗС закликав продовжити політику санкцій проти Росії
Фото: eastbook.eu

Незважаючи на оголошений на Донбасі режим припинення вогню, тривають інтенсивні перестрілки, тому необхідно продовжувати або посилювати політику санкцій щодо Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві, повідомляє Delfi.

"Стріляють втричі частіше, ніж після останнього мінського раунду. Сьогодні знову загинули двоє військовослужбовців, багато поранених. Інтенсивність справді висока, і розмови про те, що йде якась деескалація, дуже сильно розходяться з дійсністю", - сказав Лінкявічюс.

За словами Лінкявічюса, бойові зіткнення слід розцінювати як сигнал до розгляду питання про подальші санкції щодо Москви.

"Повинні бути продовжені всі санкції, а якщо ситуація буде погіршуватися, (санкції) повинні бути ще посилені. Але нам відомо, що рішення приймаються спільною угодою, і досягти цього нелегко", - сказав міністр.

"Це сигнал, що нам слід з усією серйозністю ставитися до заходів впливу, а альтернатив не надто багато. Крім санкцій, у нас немає інших заходів впливу. Теоретично ще могла би бути політична ізоляція, яка теж не відбувається, можливо, через непослідовність деяких наших колег в ЄС", - додав Лінкявічюс.

Нагадаємо, 13-14 серпня Лінас Лінкявічюс перебуває з робочим візитом в Україні. У програмі візиту заплановано зустрічі в Києві та Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram