ГоловнаПолітика

Закарпатські митники зупинили контрабанду цигарок майже на 90 тис. гривень

У подвійному дні автомобіля знайшли більш ніж 4 тисячі пачок.

У ніч проти 13 серпня на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС затримали контрабандну партію тютюнових виробів.

Як повідомив відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області, громадянин Румунії, прямуючи до Мілана, перетинав кордон на вантажному автомобілі Citroen Jumper. Для проходження митного контролю він обрав "червоний коридор".

У митній декларації, яку громадянину Румунії митники запропонували заповнити, він вказав свої паспортні дані і заявив про наявність у нього багажу з особистими речами. І під час усного опитування, і після того як у подвійному днищі авто було знайдено 4200 пачок тютюнових виробів, громадянин заперечував, що перевозить будь-які товари, що підлягають обов'язковому письмовому декларуванню або переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Під час поглибленого огляду транспортного засобу та речей громадянина було виявлено сигарети Marlboro gold вітчизняного виробництва загальною кількістю 2050 пачок і Marlboro з акцизними марками, також вітчизняного виробництва, загальною кількістю 2150 пачок.

Отже, громадянин Румунії вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників), які попередньо піддавалися розбиранню та монтажу, з метою незаконного переміщення товарів через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Зараз авто, вартість якого становить понад 107 тис. грн, і цигарки вартістю понад 88 тис. грн вилучено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram