ГоловнаПолітика

Турчинов заявив про відновлення бойових дій на Донбасі

153 обстріли в середу стали "чорним рекордом" із дня підписання Мінських угод.

Турчинов заявив про відновлення бойових дій на Донбасі
Фото: rnbo.gov.ua

На Донбасі фактично відновилися бойові дії, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"153 обстріли наших позицій протягом доби - це фактично ведення бойових дій", - подано на сайті РНБО слова Турчинова. Секретар РНБО у четвер перебуває в секторі "Б" оборони (на захід від Донецька).

Турчинов назвав кількість обстрілів у середу "чорним рекордом" із дня підписання Мінських угод.

"Фактично така інтенсивність ведення вогню відповідає активним бойовим діям", - ще раз наголосив він.

Секретар РНБО повідомив про наявність даних про передислокацію і концентрацію артилерії, бронетанкової техніки та особового складу російсько-терористичних угруповань безпосередньо біля наших оборонних рубежів. Це, за словами Турчинова, свідчить про підготовку ворогом наступально-штурмових дій. Він зазначив, що такі спроби прориву нашої оборони вже відбувалися в Мар'їнці та в напрямку Новоласпи-Старогнатівки.

За його словами, найбільша кількість обстрілів з боку російсько-терористичних угруповань припадає на сектор "Б" у районах Авдіївки, Опитного, Пісків і Водяного.

"Обстріл здійснюються тут фактично цілодобово із застосуванням артилерії великого калібру і систем залпового вогню, заборонених мінськими домовленостями", - заявив Турчинов, підкресливши, що це дуже ускладнює створення тут захисної інженерної інфраструктури оборонних рубежів.

Це питання стало однією з тем роботи секретаря РНБО з керівництвом Міноборони та Генштабу, а також із військовими інженерами на бойових позиціях у районі Авдіївки, Опитного, Пісків і Водяного.

Він заявив, що військові інженери повинні запропонувати схему посилення оборонних рубежів і захисту військовослужбовців в умовах постійних обстрілів.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, ще 10 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram