ГоловнаЕкономікаДержава

Температуру повітря у квартирах узимку знизять до 16 градусів

Кабмін затвердив 39 заходів для проходження опалювального періоду.

Температуру повітря у квартирах узимку знизять до 16 градусів
Фото: cit.ua

Кабінет Міністрів доручив МОЗ і Мінрегіонбуду протягом місяця розглянути доцільність зниження нормативної температури повітря в приміщеннях квартир і будинків садибного типу на 2 градуси - з 18 до 16 за Цельсієм.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №809.

Згідно з чинними державними будівельними нормами, системи опалення повинні взимку забезпечувати температуру не менш ніж 20 градусів у житлових приміщеннях. Проте минулого року цю температуру знизили до 18 градусів у зв'язку з дефіцитом газу.

Доручення передбачено документом, який уряд ухвалив на засіданні ще 5 серпня, з метою підготовки до опалювального сезону. Загалом цей план містить 39 пунктів.

Зокрема уряд збирається скерувати три енергоблоки Бурштинської ТЕС на роботу в Об'єднаній енергосистемі України, продовжити канікули в школах і т.ін.

Нагадаємо, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв говорив, що Україна більше не може собі дозволити прогрівати квартири до 25 градусів узимку. За його словами, обсяг споживання газу в масштабах країни становить 40 млрд кубометрів, а треба - не більш ніж 30 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram