ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 152 рази обстріляли сили АТО на Донбасі

Терористи використовують "Гради" й артилерію

За добу бойовики 152 рази обстріляли сили АТО на Донбасі
Установка <<Град>>
Фото: novosti.dn.ua

За минулу добу бойовики 152 рази обстріляли позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, найбільш "гаряче" увечері було на Донецькому напрямку.

З 20:47 і майже до 22:00 терористи чотири рази били з "Градів" по українських позиціях неподалік Пісків, тричі вели вогонь по селищу зі 120-міліметрових мінометів. Також учора ввечері бойовики 5 разів із мінометів 120-го калібру і тричі з 122-міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку, а о 21:40, 22:00 і 22:40 били по селищу Опитне з "Градів".

У районі Маріуполя з 18:00 бойовики обстрілювали з артилерії опорні пункти сил АТО в селищах Лебединське, Старогнатівка, Талаківка, Павлопіль. Також о 21:20 і 22:10 по Старогнатівці, а о 22:33 по Талаківці били з "Градів".

На Артемівському напрямку близько опівночі бойовики обстріляли наші підрозділи з мінометів і артилерії калібру 152 міліметри, а також з БМП і гранатометів - околиці селища Кірового.

"Минула доба відзначилася найбільшою кількістю обстрілів наших позицій за останні тижні. Зокрема 12 серпня російсько-терористичні війська 152 рази порушили режим припинення вогню. З них більшість - 102 випадки - зафіксовано на Донецькому напрямку. Також слід додати, що вчора вздовж лінії розмежування противник 20 разів використовував артилерію, 32 - міномети, 15 - реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 100 - гранатомети і стрілецьку зброю", - зазначили в прес-центрі.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ мають інформацію про концентрацію сил бойовиків біля передових позицій лінії розмежування з метою наступу. Розвідка повідомляє про пересування бронетехніки й особового складу сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram