ГоловнаПолітика

Білорусь готова відкрити офіс для контактної групи з приводу Донбасу

Голова МЗС Білорусі Володимир Макей зустрівся з Павлом Клімкіним у Києві

Білорусь готова відкрити офіс для контактної групи з приводу Донбасу
Фото: websmi.by

Білорусь готова створити технічний офіс по лінії ОБСЄ в Мінську для сприяння роботі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив голова МЗС Білорусі Володимир Макей на спільному з українським колегою Павлом Клімкіним брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зі свого боку ми готові зробити все можливе для того, щоб ці домовленості виконувалися. Наскільки нам відомо, очікуються чергові зустрічі в рамках тристоронньої контактної групи. Ми готові, якщо знадобиться і буде прийнятно для всіх учасників тристоронньої контактної групи, виконувати функції секретаріату. Ми готові на те, щоб підтримати створення технічного офісу зі сприяння роботі тристоронньої контактної групи по лінії ОБСЄ в Білорусі", - сказав Макей.

Нагадаємо, Євросоюз закликав контактну групу активізувати переговори щодо Донбасу у зв'язку з останніми подіями в зоні АТО. У ЄС наголосили, що бої під Старогнатівкою порушили мінські переговори, також як і останні акції, спрямовані проти спостерігачів ОБСЄ (включно з обстрілом моніторингової місії і підпалом їхніх автомобілів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram