ГоловнаСвіт

Китай знову девальвував юань

Курс національної валюти знижено ще на 1,6%.

Китай знову девальвував юань

Народний банк Китаю знову девальвував національну валюту країни юань. На ранок середи, 12 серпня, довідковий курс юаня встановлено на рівні 6,3306 юаня за один долар США - на 1,6% нижче, ніж напередодні. 11 серпня юань девальвували на 1,9%, в результаті чого китайська національна валюта обвалилася до найнижчого рівня щодо долара за останні три роки.

Поки що невідомо, чи піде Народний банк КНР на подальшу девальвацію юаня. 12 серпня він оголосив, що "зараз немає жодних підстав для подальшого зниження обмінного курсу". Проте напередодні регулятор, повідомляючи про найбільш різке падіння курсу юаня за один день із січня 1994 року, запевняв, що йдеться лише про "одноразову корекцію", зазначає агентство dpa.

Аналітики вважають, що ослаблення курсу юаня повинно сприяти пожвавленню китайського експорту, який у липні обвалився на 8,3% в річному численні.

У Міжнародному валютному фонді назвали девальвацію китайського юаня позитивним кроком, передає Бі-бі-сі. На думку фонду, девальвація юаня дозволить ринковим механізмам грати більш значну роль у визначенні обмінного курсу.

На думку китайської влади, високий ефективний валютний курс є одним із чинників уповільнення економіки. Згідно з оприлюдненою днями статистикою за липень, китайський експорт знизився на 8,3% у річному обчисленні, тоді як аналітики очікували скорочення показника на 1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram