ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала бойовика ДНР, який знімав свої "подвиги" на відео

Терориста затримали під час незаконного припинення державного кордону з боку Росії в Україну.

СБУ затримала бойовика ДНР, який знімав свої "подвиги" на відео
Фото: zn.ua

Служба безпеки України затримала терориста самопроголошеної "Донецької народної республіки" в Харківській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"27-річний житель Харківської області брав участь у бойових діях проти Збройних сил на стороні терористичних угруповань "ДНР", зокрема в батальйонах "Восток", "Область войска Донского", "Макіївська сотня", - сказано в повідомленні.

Раніше бойовик відбував кримінальне покарання за вбивство та хуліганство, а останнім часом перебував у розшуку за скоєння крадіжки.

Співробітники СБУ затримали терориста, коли той незаконно перетнув державний кордон поза встановленими пунктами пропуску з боку Росії в Україну.

У бойовика вилучено військовий квиток, виданий так званим "міністерством оборони ДНР", в його мобільному телефоні було виявлено численні фото- та відеодокази безпосередньої участі затриманого в бойових діях на стороні терористів, в тому числі стрільби з великокаліберного міномета, використання якого заборонено мінськими домовленостями.

Слідчі управління СБУ в Харківській області повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Раніше СБУ затримала інформатора терористів у Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram