ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти перекрили Голосіївський проспект на знак протесту проти будівництва (додано відео)

Люди стверджують, що будівництво грубо порушує будівельні норми, в результаті чого відбувається руйнування сусідніх будинків.

Активісти і жителі району перекрили Голосіївський проспект, виступаючи проти будівництва багатоповерхівки на ділянці під номером 46.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, жителі сіли на асфальт і перекрили так одну смугу з центру в напрямку Голосієва. Пропускають тільки машини з мигалками і маленькими дітьми.

Водії почали масово повертатися, порушуючи при цьому правила руху, таким чином затор виник і в напрямку центру Києва.

Конфлікт почався з того, що люди виступили проти бездіяльності міліції, яка не реагувала на заклики активістів розібратися, що за люди в кількості 50 осіб перебувають за будівельним парканом.

За словами активістів, ці молодчики озброєні вогнегасниками та битами.

Оновлено о 21:14. На місце інциденту прибув начальник ГУ МВС України у Києві Олександр Терещук. Він пообіцяв зупинити будівництво і розібратися з усіма тітушками, передає кореспондент LB.ua.

Під час його виступу тітушки, які перебували за будівельним парканом, переодягнулися і почали непомітно розходиться.

Депутати від ВО "Свобода" після спілкування з Терещуком попросили людей розходитися. Люди звільнили дорогу.

Місце будівництва оточила міліція.

Оновлено о 21:44. МВС намагалося умовити тітушок відкрити ворота, при цьому називаючи їх на імена, зазначає кореспондент. Потім правоохоронці пішли на штурм будівельного майданчика.

Міліція затримала трьох тітушок.

Оновлено о 22:51. Як повідомляють "Українські новини", співробітники міліції затримали близько 25 невідомих осіб "спортивної зовнішності", які забарикадувалися на будмайданчику. Затриманих повантажили в автомобіль для перевезення підозрюваних і обвинувачуваних і відвезли.

Нагадаємо, 7 серпня біля цього будівельного майданчика сталася бійка між охоронцями будівництва, мешканцями прилеглих територій і групою активістів.

Суть конфлікту полягає в тому, що будівельна компанія ГЕОС, яка належить депутату Київради від УДАРУ Миколі Негричу, намагається побудувати багатоповерхівки поруч з існуючою забудовою. За словами мешканців, забудовник грубо порушує будівельні норми і не провів експертизу проекту, в результаті чого відбувається руйнування сусідніх будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram