ГоловнаПолітика

МЗС РФ застерегло Україну від повернення важкого озброєння на бойові позиції

Росія не помітила спроби прориву бойовиків.

МЗС РФ застерегло Україну від повернення важкого озброєння на бойові позиції
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ Росії виступило з коментарем, в якому закликало Україну не повертати важке озброєння на бойові позиції на Донбасі.

"Українська влада, безапеляційно посилаючись на якісь погрози і провокації, почала заявляти про повернення на бойові позиції своїх важких озброєнь і артилерійських систем, виведених у тил відповідно до "Комплексу заходів з виконання Мінських угод" від 12 лютого 2015 року. Закликаємо українську сторону проявляти стриманість і не порушувати своїми безвідповідальними діями хід виконання Мінських домовленостей у сфері безпеки", - сказано у коментарі.

Нагадаємо, в ніч на понеділок після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника було зупинено і відкинуто на 2-3 кілометри. Сили АТО захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупованнями.

О 21.50 в понеділок проросійські бойовики за підтримки російських військових почали інтенсивний артилерійський обстріл з 152-міліметрових гармат позицій 72-ї бригади ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram