ГоловнаПолітика

Генпрокуратура готова забезпечити захист Януковичу для проведення допиту

Януковича і надалі будуть викликати в ГПУ

Генпрокуратура готова забезпечити захист Януковичу для проведення допиту
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура готова забезпечити захист колишньому президенту Вікторові Януковичу для проведення слідчих дій проти нього.

Про це заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Як пояснювалося і адвокату, і у відповідях самому підозрюваному - Кримінально-процесуальний кодекс передбачає заходи забезпечення безпеки учасників кримінального процесу. Якщо він має бажання, то ми можемо допитувати під іншим іменем, можемо не повідомляти про проведення слідчих дій. Тобто забезпечити безпеку всіх слідчих дій", - сказав він.

Разом з тим, за словами Горбатюка, поки що дії Януковича та його захисту більше схожі на спроби дискредитувати слідство.

Він також повідомив, що Генпрокуратура надсилала звернення до Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ з приводу потенційних загроз життю колишнього президента і відомства відповіли, що не мають інформації про такі загрози. Горбатюк зазначив, що захист Януковича посилається на те, що в лютому 2014 року нібито були обстріли кортежу екс-президента.

Генпрокуратура допускає, що Януковича і надалі викликатимуть для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, ГПУ викликала Януковича на допит на сьогодні, 11 серпня - він не прийшов. Адвокат екс-президента заявив, що причини неявки "поважні", а саме - загроза життю. Також адвокат заявив про готовність Януковича давати свідчення за місцем свого перебування за допомогою відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram