ГоловнаПолітика

Янукович не прийшов на допит у ГПУ і запросив слідчого в Ростов

Замість екс-президента до Генпрокуратури прийшов адвокат

Янукович не прийшов на допит у ГПУ і запросив слідчого в Ростов

Колишній президент Віктор Янукович не з'явився на допит у Генпрокуратуру, але замість нього прийшов його адвокат Віталій Сердюк.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

"Януковича не буде на допиті через погрози його життю і здоров'ю. Особисто клієнт звернувся в Генпрокуратуру з нотаріально завіреною заявою, в якій просив розпочати слідчі дії за його участю і наполягав, щоб вони відбувалися або в режимі відеоконференції, або в порядку прибуття слідчого за місцем його перебування", - повідомив Сердюк.

На запитання, чи вказав Янукович свою адресу, адвокат заявив, що її назвуть, коли слідчий вирішить їхати в Ростов-на-Дону.

"Конкретну адресу перебування Віктора Федоровича нададуть слідчому, якщо він вирішить приїхати у відрядження для отримання відповідних свідчень клієнта. Ми не публікуємо цієї адреси, зважаючи на питання безпеки. Однак слідчий цю адресу знатиме і зможе за нею провести слідчі дії, якщо вирішить приїхати", - заявив адвокат.

Нагадаємо, 6 серпня Януковича викликали на 11:00 11 серпня у Генпрокуратуру. Він мав був з'явитися до начальника відділу ГПУ Юрія Безщасного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні. Адвокат Януковича заявив, що його клієнт не зможе приїхати на допит і пообіцяв "дати належну відповідь ГПУ".

Раніше Печерський райсуд Києва дозволив провести заочне розслідування проти Януковича. Сам екс-президент тоді заявив, що має намір свідчити в суді у своїй справі в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram