ГоловнаПолітика

Великобританія збільшує програму тренінгів для українських військових

"Великобританія була і залишається другом України", - заявив голова міноборони країни

Великобританія збільшує програму тренінгів для українських військових
Фото: lenta.ru

Великобританія подвоїть свій внесок у процес підготовки українських військових, які протистоять російській агресії на Донбасі.

Про це заявив держсекретар з питань оборони Великобританії Майкл Феллон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація на сході України сьогодні вкрай непроста, багато людей загинуло, багато біженців. Я тут, щоб засвідчити підтримку Україні, нашу повагу до її територіальної цілісності і державних кордонів. А крім того, я радий оголосити, що ми вдвічі збільшуємо програму тренінгів для українських військових", - сказав Фаелон під час зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві.

Він також наголосив, що Великобританія була і залишається другом України. "Ми будемо стояти пліч-о-пліч з вами", - сказав Феллон.

Зі свого боку прем'єр Яценюк наголосив, що ситуація на Донбасі дійсно вкрай непроста. "Ситуація дуже складна. І нам необхідна допомога в подоланні російської агресії", - зазначив голова українського уряду.

Нагадаємо, сьогодні делегація міноборони Великобританії на чолі з Феллоном перебуває з офіційним візитом в Україні. Феллон відомий своїми різкими випадами супроти президента РФ Володимира Путіна. Ще в липні минулого року він звинуватив Путіна в спонсоруванні тероризму та підтримці бойовиків на Донбасі.

Зазначимо, що британські військові почали тренувати військовослужбовців ЗСУ ще в березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram