ГоловнаСуспільствоВійна

За день бойовики 37 разів порушили режим тиші

Бойова активність терористів у світлий час доби істотно знизилася

За день бойовики 37 разів порушили режим тиші
Фото: warfiles.ru

Сьогоднішній день у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі відзначився нічним бойовим протистоянням сил АТО і бойовиків у районі Старогнатівки.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку, після вдалої контратаки українських військових терористи змушені були відступити, а наші бійці, зайнявши важливі висоти, утримують позиції вздовж лінії розмежування виключно відповідно до Мінських угод.

"Тим часом бойові дії на Маріупольському напрямку повністю не заспокоїли ворога. Близько 11:00 бойовики черговий раз вели вогонь по позиціях наших військ у Старогнатівці з БМ-21 "Град". Також гаряче було вночі і в Донецькій області. Майже о першій ночі окупанти двічі з 120-міліметрових мінометів і 122-міліметрової артилерії били по Водяному. А під вогнем танків опинилися Мар'їнка та Опитне", - наголошується в повідомленні.

На Артемівському напрямку близько опівночі працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри.

У штабі АТО відзначають зниження бойової активності сепаратистів у світлий час доби. Всього з опівночі і до 18:00 бойовики 37 разів порушили режим перемир'я.

Водночас сепаратисти активно готуються до провокацій, намагаючись всіма можливими способами звинуватити в ескалації конфлікту ЗСУ. За оперативною інформацією, на швейній фабриці в Свердловську Луганської області шиють 200 комплектів військової форми одягу українського зразка - з шевронами і нашивками.

"Враховуючи, що бойовики вже неодноразово в українській формі тероризували місцеве населення, можна припустити, що до такої тактики ворог буде вдаватися знову ", - зазначають у прес-центрі.

Нагадаємо, у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі Президент Порошенко відправив керівництво АТО під Старогнатівку. При цьому у Президента зазначають, що нових позицій військові не захоплювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram