ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко доручив провести на рівні МЗС термінові консультації стосовно Донбасу

Консультації пройдуть у "нормандському форматі"

Порошенко доручив провести на рівні МЗС термінові консультації стосовно Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив міністрові закордонних справ Павлові Клімкіну провести термінові консультації на рівні представників міністерств закордонних справ Німеччини, Франції та Росії про розвиток ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє офіційний Твіттер Президента.

"Доручив міністру Павлові Клімкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн "нормандської четвірки" про розвиток ситуації на Донбасі", - написав він.

Нагадаємо, за даними Міноборони, близько 03:25 після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника зупинили і відкинули на 2-3 кілометри.

Сили АТО захопили ключові висоти, що їх до цього контролювали терористичні угруповання. Під час бою, за офіційними даними, 7 українських військовослужбовців отримали поранення.

За дорученням Президента МЗС проінформує голову ОБСЄ, а також держав-учасниць "нормандського формату", ЄС і НАТО про загострення ситуації на Донбасі і загрозу зриву плану мирного врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram