ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не закріпилися у Новоласпі (оновлено)

Ворог пішов у контратаку, є інформація про чотирьох загиблих.

Близько 9:00 підрозділи 72-ї ОМБр після атаки на супротивника в Новоласпі повернулися на раніше зайняті позиції. За інформацією LB.ua, військові не закріпилися в населеному пункті, бо сили противника переважали їх.

Про те, що сили АТО звільнили від бойовиків село Новоласпа Тельманівського району Донецької області, раніше заявив журналіст Андрій Цаплієнко.

"6:15. Наші в Новоласпі!!! Уперше з лютого сили АТО не в обороні. 72-га бригада вибила супротивника з населеного пункту, який "ДНРівці" вважали своїм. До нинішнього ранку", - написав Цаплієнко у своєму фейсбуці.

Зі свого боку член "Правого сектору" Олена Білозерська у своєму фейсбуці пише, що бойовики зараз контратакують великими силами в районі Новоласпи, є загиблі.

"Ворог контратакує дуже великими силами, у них купа бронетехніки, триває важкий бій. У нас 4 загиблих: один із 72-ї бр., троє з ДУК ПС. Є поранені", - повідомила Білозерська.

За її словами, в районі Старогнатівки Волноваського району від ранку бойовики великими силами намагалися прорвати оборону 72-ї бригади, в результаті чого на допомогу бригаді ЗСУ рушили бійці ДУК ПС.

Спікер АТО Анатолій Стельмах на прохання "Української правди" прокоментувати повідомлення про звільнення Новоласпи сказав: "Ми цієї заяви не коментуємо. Можу сказати, що там була бойова сутичка, ми відкинули ворога. Там тривають позиційні бої".

Згодом Білозерська додала, що бій у районі Білої Кам'янки Волноваського району закінчився.

"Уночі ворог прорвав позиції 72-ї бригади, після чого військовим за допомогою бійців ДУК ПС, які оперативно прийшли на допомогу, вдалося відкинути противника на його колишні позиції і трохи просунутися вперед, але закріпитися не змогли, тому що до ворогів прибуло підкріплення у вигляді великої кількості бронетехніки. Також потужно працювала їхня арта. Наші втрати: 4 загиблих, з них один боєць 72-ї бригади і троє з ДУК ПС. Кількість поранених ДУКівців: за попередньою інформацією - шестеро. Кількість поранених армійців уточнюємо. Усіх поранених уже госпіталізували. Ворог теж зазнав значних втрат, кількість уточнюється", - написала вона.

Прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний у коментарі маріупольському сайту 0629 підтвердив, що українські сили зайняли Новоласпу.

За його словами, о 3:25 після артобстрілу позицій сил АТО в районі Миколаївки, Старогнатівки, Богданівки, Новогригорівки формування "ДНР" пішли в наступ у районі Старогнатівки. При цьому використовували підтримку танків. ЗСУ дозволили вогонь у відповідь з артилерії. Зазнавши великих втрат, противник відступив. Українські силовики здійснили контратаку, увірвалися в Новоласпу.

Нагадаємо, недалеко від селища Старогнатівка на Маріупольському напрямку близько 4-ї години ночі до 400 бойовиків за підтримки 122-міліметрової артилерії, танків, БТР, стрілецької зброї невдало намагалися прорвати оборону сил АТО. У результаті вмілих дій українських військових ворог відступив, повідомив прес-центр АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram