ГоловнаСуспільствоПодії

У Румунії сталася ДТП. Загинули двоє українців (оновлено)

В автобусі перебував 51 громадянин України, у тому числі 25 дітей.

Двоє громадян України загинули і 48 отримали поранення в результаті дорожньо-транспортної пригоди в Румунії. Про це йдеться в повідомленні посольства Румунії в Україні.

Згідно з повідомленням, близько першої години ночі 9 серпня на трасі "Констанца - Бухарест" (Румунія) за 53 км від Бухареста сталася ДТП з автобусом, який перевозив 51 громадянина України, у тому числі 25 дітей.

У результаті аварії двоє громадян України загинули, серед них - одна дитина.

За оперативними даними посольства, ще 48 пасажирів отримали травми різного ступеня тяжкості, їх доправлено в 5 лікувальних установ Румунії.

На місці події працює консул України в Румунії.

Зокрема, консул відвідала дітей, які перебувають у лікувальних закладах, на даний момент їм надано всю необхідну допомогу.

Крім того, Міністерство закордонних справ звернулося до румунської сторони з проханням надати необхідне сприяння в оформленні віз рідним постраждалих, які мають намір виїхати до Румунії. МЗС і посольство Румунії встановили зв'язок і співпрацюють з туроператором і страховими компаніями для надання необхідної допомоги українцям, які постраждали внаслідок ДТП.

Нагадаємо, сьогодні вранці про ДТП у Румунії повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца. "Сумна звістка - ДТП з автобусом у Румунії. Є загиблі і постраждалі серед громадян України", - написала вона у своєму мікроблозі в "Твіттер" у неділю вранці.

За даними "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу МВС Румунії, точні причини аварії поки що не відомі. За попередньою інформацією, водій заснув за кермом. Автобус належав компанії Болгарії, українці поверталися з відпусток.

Нагадаємо, на південному заході Туреччини в ДТП потрапив автобус, що перевозив туристів з України, Росії і Казахстану. У результаті аварії загинули четверо громадян РФ, ще 38 людей постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram