ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ ліквідувала канал міжнародного зв'язку сепаратистів

Обладнання для забезпечення зв'язку "ДНР" і "ЛНР" зі спільниками з-за кордону було виявлено та вилучено в Чернігівській області.

СБУ ліквідувала канал міжнародного зв'язку сепаратистів
Архивное фото
Фото: zn.ua

Служба безпеки України і фахівці ДП "Український державний центр радіочастот" ліквідували неконтрольований канал міжнародного зв'язку. Про це повідомляє ІА "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр СБУ.

Зловмисники отримували з Інтернету міжнародний телефонний трафік за допомогою спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Потім трафік направляли в мережі українських операторів мобільного зв'язку.

"Міжнародний телефонний трафік надходив з-за кордону (у тому числі з Росії) через Інтернет за допомогою IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Трафік оброблявся спеціалізованим обладнанням та програмними комплексами. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами" ДНР/ЛНР "для спілкування з російськими кураторами", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в місті Бобровиця Чернігівської області було вилучено незаконне телекомунікаційне обладнання. Зловмисника, який відповідав за його функціонування, затримано.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, СБУ раніше припинила незаконний видобуток вугілля в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram