ГоловнаСвіт

Із захопленого в Малі готелю вдалося звільнити чотирьох заручників

У заручниках залишаються ще один українець і один південноафриканець.

Малійські військові звільнили чотирьох громадян Франції, захоплених раніше бойовиками-ісламістами в готелях міста Севаре регіону Мопті в Малі.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на губернатора Мопті Каман Кане.

"Губернатор заявив, що малійська армія змогла врятувати 4 французьких заручників, проте один українець і один південноафриканець досі залишаються в приміщенні", - йдеться в повідомленні.

Також наголошено, що малійські військові зараз очікують на прибуття зі столиці Бамако французького антитерористичного підрозділу, який повинен допомогти зі звільненням заручників.

Крім того, згідно з інформацією видання, невідомі ісламісти сьогодні атакували не один, як повідомляли раніше, а два готелі в місті Севаре - "Біблос" і "Дебо". При цьому було вбито п'ятьох малійських військових.

Разом з тим агентство Reuters з посиланням на спікера Збройних сил Малі повідомляє, що під час нападу ісламістів у Севаре загинули четверо малійських солдатів, двоє терористів і один білошкірий іноземець.

Нагадаємо, 7 серпня в Республіці Малі в місті Севаре невідомі здійснили збройний напад на готель "Біблос". За попередньою інформацією, метою нападників було захоплення в заручники громадян іноземних держав, які проживають у цьому готелі. Згідно з відомством, серед заручників може бути громадянин України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram