ГоловнаЕкономікаДержава

Яресько зустрінеться з кредиторами 12 серпня у Сан-Франциско

Мінфін домовився про зустріч з комітетом кредиторів

Яресько зустрінеться з кредиторами 12 серпня у Сан-Франциско
Фото: Макс Требухов

Міністр фінансів України Наталія Яресько погодилося провести зустріч з Комітетом кредиторів 12 серпня у Сан-Франциско.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінфіну.

"Міністерство фінансів України, діючи з конструктивними намірами і прозоро, на прохання спеціального комітету кредиторів погодилося зустрітися з ним у середу, 12 серпня, в Сан-Франциско, США. Однак, враховуючи юридичні та часові обмеження, які існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості щодо реструктуризації боргу, у разі неможливості досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що ця зустріч є останньою можливістю для досягнення домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного обговорення програми співпраці України з МВФ, запланованого на вересень.

Нагадаємо, спеціальний комітет кредиторів визнав неприйнятною нову пропозицію щодо реструктуризації держборгу України та відмовився від зустрічі з Мінфіном, яка мала відбутися в четвер, 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram