ГоловнаПолітика

Жебрівський підготував звернення до ЦВК про перенесення виборів на Донбасі

Голова Донецької ВЦА ініціює перенесення виборів на 2017 рік

Жебрівський підготував звернення до ЦВК про перенесення виборів на Донбасі
Фото: donoda.gov.ua

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступає за перенесення місцевих виборів на Донбасі на 2017 рік.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже підготували звернення. Найближчим часом передамо його в Центральну виборчу комісію", - сказав він.

Свою позицію Жебрівський пояснив тим, що в області політичних партій як таких немає.

"Є те, що називається "політичними партіями" і обслуговує фінансово-промисловий комплекс. Коли я кажу про ініціативу 2017 року, то маю на увазі, що ми повинні розбити в першу чергу економічну монополію фінансово-промислових груп (ФПГ), щоб люди свідомо обирали владу не для обслуговування ФПГ, а для того, щоб ввести місцеве самоврядування", - заявив Жебрівський.

"Для мене не стоїть завдання забезпечити результат для влади. Переді мною стоїть дещо більше завдання - зробити Донецьку область українською. Української влади там поки що не було, тому я перед собою поставив завдання демократизувати Донецьку область, а цього можна досягти, коли буде розбита монополія ФПГ", - додав він.

Водночас заступник голови ЦВК Андрій Магера впевнений, що вибори в Донецькій і Луганській областях необхідно проводити в якомога більшій кількості населених пунктів, підконтрольних українській владі. Також він упевнений у необхідності проводити і вибори депутатів Донецького і Луганського обласних рад.

Він нагадав, що в постанові Верховної Ради про призначення місцевих виборів на 25 жовтня на ЦВК спільно з Донецькою і Луганською ВЦА покладено обов'язок визначити перелік прифронтових населених пунктів, в яких вибори проводитися не будуть. Магера запевнив, що ЦВК виконає це завдання найближчим часом.

Нагадаємо, Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня, за винятком анексованого Росією Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. 6 серпня Президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram