ГоловнаПолітика

Порошенко створив 6 військово-цивільних адміністрацій у Донецькій області

Кількість ВЦА сягнула 20

Порошенко створив 6 військово-цивільних адміністрацій у Донецькій області
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко своїм указом утворив одну районну, одну міську та 4 сільські військово-цивільні адміністрації в Донецькій області. Відповідно до указу №469, формують Першотравневу районну військово-цивільну адміністрацію Донецької області; військово-цивільні адміністрації міста Мар'їнка та села Перемога Мар'їнського району Донецької області. Також військово-цивільні адміністрації створюють у селах Комінтернове, Водяне та Заїченко Волноваського району Донецької області.

В указі зазначено, що статус Першотравневої районної військово-цивільної адміністрації Донецької області набуває Першотравнева районна державна адміністрація Донецької області, а її голова стає керівником Першотравневої районної ВЦА.

Рада національної безпеки і оборони і його секретар повинні невідкладно розглянути призначення керівників новостворених військово-цивільних адміністрацій.

Нагадаємо, на початку лютого Верховна Рада прийняла закон про військово-цивільні адміністрації. Адміністрації створюють за рішенням президента в разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

5 березня Президент Петро Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій, в тому числі дві обласні - Донецьку і Луганську, п'ять районних - Волноваську, Мар'їнську, Новоайдарську, Попаснянську, Станично-Луганську. Адміністрації також створено в Авдіївці, Вугледарі, Красногорівці і Кримському. Ще три адміністрації повинні управляти відразу декількома населеними пунктами: одна - селами Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскіне і Оріхове-Донецьке, друга - Новотошківкою і Жолобками, третя - Троїцьким і Новозванівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram