ГоловнаПолітика

ВРЮ підозрює 14 суддів у співпраці з бойовиками

Ці судді подали заяви про звільнення за загальними обставинами.

ВРЮ підозрює 14 суддів у співпраці з бойовиками
Фото: Макс Левин

Вища рада юстиції зупинила розгляд питань про звільнення 14 суддів за їхню співпрацю з "ДНР" і "ЛНР" і направила матеріали у Вищу кваліфікаційну комісію суддів для вирішення питання про їх залучення до відповідальності.

Таке рішення було прийнято ВРЮ, передає УНІАН.

За результатами розгляду питання про звільнення суддів з посад за загальними обставинами було прийнято рішення про звільнення 36 суддів, а саме: за власним бажанням (17), у відставку (18), у зв'язку з неможливістю виконувати повноваження за станом здоров'я (1).

"За результатами розгляду заяв суддів, які подали заяви про звільнення за загальними обставинами, Вища рада юстиції виявила 13 суддів, які співпрацюють з так званими терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", саме тому Рада вирішила призупинити розгляд їхніх заяв і направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для вирішення питання про притягнення зазначених суддів до відповідальності", - зазначив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Рада також зупинила розгляд питання про відставку щодо судді апеляційного суду міста Києва Ольги Єфімової до розгляду Вищою радою юстиції висновку Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції про порушення присяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram