ГоловнаЕкономікаБізнес

На агрокомбінаті в Київській області вбили 48 тис. свиней

Через спалах чуми тварин знищують вже 10 днів.

На агрокомбінаті в Київській області вбили 48 тис. свиней
Фото: vet.gov.ua

Робочі групи у складі ветеринарних фахівців, представників ДСНС та працівників підприємства "Калита" в Київській області уже 10 днів вбивають свиней на цьому агрокомбінаті через виявлення африканської чуми свиней. Кількість забитих свиней вже досягла 48 093.

Про це повідомляється на сайті Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Проводяться заходи щодо виявлення свиней, продукції та сировини з них, вивезених з комбінату "Калита" в інші області.

Так, у Пирятині на м'ясокомбінаті підприємства ПП "Лукойлл" знайшли близько 300 туш свиней, які було завезено протягом 23-27 липня з цього підприємства. За результатами лабораторних досліджень виявлено вірус АЧС. Всі туші буде вилучено і утилізовано.

Нагадаємо, 28 липня було зафіксовано випадок АЧС на агрокомбінаті "Калита". Всього на підприємстві понад 60 тис. свиней. Всі вони мають бути знищені. Комбінат оцінює свої збитки в суму близько 200 млн грн.

АЧС, або хвороба Монтгомері, - це вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram