ГоловнаПолітика

Суд арештував конфісковані тонни бурштину

"Укрбурштину" не вдалося повернути камінь.

Суд арештував конфісковані тонни бурштину
Фото: Сергей Нужненко

Суд у Рівному арештував до кінця слідства 2,6 тонни бурштину, вилучені силовиками напередодні в області.

Про це написав у своєму фейсбуці нардеп Антон Геращенко.

"Рівненський суд щойно арештував автомобіль і 2,6 тонни бурштину до кінця слідства. Демарш ляльководів, які захопили контроль над державною компанією "Укрбурштин", не вдався!" - повідомив він.

За даними Геращенка, ця державна компанія "захоплена групою осіб за допомогою судових рішень і навмисно введена в стадію банкрутства для використання як "ширми", "парасольки" для прикриття незаконних, хижацьких схем розбазарювання надр України".

Міністерство економічного розвитку намагається повернути контроль над державною компанією, але всі спроби блокують суди.

Сума заборгованості компанії "Укрбурштин" перед кредиторами, через яку розпочато процедуру її банкрутства, за даними Геращенка, дорівнює 7,2 млн гривень.

Нагадаємо, у вівторок МВС і ДФС вилучили в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Аваков заявив, що цей бурштин видобули незаконно і готували до контрабандного відправлення за кордон; його вартість, за попередніми оцінками - близько $3 млн.

Арбітражна керуюча "Укрбурштином" Олена Левкович на прес-конференції в середу заявила, що вилучені правоохоронцями у вівторок 2,6 тонни бурштину належать компанії й "Укрбурштин" готовий через суд домагатися повернення. Левкович заявила, що компанія залучила для видобутку три приватні компанії, з якими уклала відповідні договори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram