ГоловнаПолітика

Гужві визначили заставу 1 млн гривень

Прокуратура просила у 18 разів більше.

Гужві визначили заставу 1 млн гривень

Шевченківський райсуд Києва обрав для екс-головного редактора газети "Вести" Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,04 млн гривень. Держзвинувачення при цьому просило про заставу 17,8 млн грн.

Про це сказав суддя Євген Мартинов.

Він визнав обгрунтованими підозри прокуратури щодо Гужви, але визнав необгрунтованим розмір запитуваної Прокуратурою застави.

Суд призначив підозрюваному заставу в розмірі 850 мінімальних зарплат, що становить 1,035 млн гривень, і зобов'язав не відлучатися з Києва без дозволу слідчого і здати прокурору свій закордонний паспорт.

Дія запобіжного заходу - до 1 жовтня.

При цьому прокурори демонстрували документ, згідно з яким Гужва отримав в 2014 році понад 141 млн гривень доходу і може сплатити таку суму застави.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба підозрює Гужву в ухиленні від сплати 18 млн гривень податків. Справа стосується транзакції від ТОВ "Ледіс" на рахунки газети "Вести". Гроші зайшли як поворотна фінансова допомога, що не обкладається податком, і не були повернуті. Сам Гужва заявив, що повернути поворотну фіндопомогу "Ледіс" завадило те, що рахунки цієї фірми заблоковані податківцями.

29 липня стало відомо, що Гужва залишив медіа-холдинг "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram