ГоловнаПолітика

Дочка Нємцова віддасть сотні тисяч євро на благодійність в Україні

Жанні Нємцовій дали польську премію розміром 1 млн євро.

Дочка Нємцова віддасть сотні тисяч євро на благодійність в Україні
Жанна Немцова
Фото: tvrain.ru

Дочка вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна передасть частину премії "Солідарність" ім. Леха Валенси на підтримку благодійних проектів в Україні.

Цю премію, розмір якої становить 1 млн євро, Нємцовій у вівторок, 4 серпня, вручать у Польщі. Премія заснована польським МЗС як нагорода, яку присуджують за видатну діяльність в ім'я просування та захисту демократії та громадянських свобод. Премія складається з трьох частин: 250 тис. євро призначені для самого лауреата, 700 тис. євро витратять на програми, які визначить лауреат, і 50 тис. євро - на поїздки переможця або вказаних ним осіб до Польщі.

В інтерв’ю Deutsche Welle Жанна Нємцова сказала, що спрямує першу частину премії у фонд Бориса Нємцова, 50 тисяч євро використає на навчальний тур по Польщі, а 700 тисяч євро підуть на благодійні цілі та на підтримку незалежної журналістики в країнах "Східного партнерства".

"Цього року більшу частину цієї суми буде передано на благодійність в Україні", - заявила вона.

Нємцова додала, що йдеться про підтримку сімей Небесної сотні. Крім того, кошти будуть передбачені на ремонт шкіл і купівлю обладнання в регіонах України, де зосереджено багато переселенців. Також буде надано фінансову підтримку кримськотатарському телеканалу ATR. Гранти також будуть виділені білоруському сайту "Хартія'97", повідомляється на сайті "Радіо Польща".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram