ГоловнаПолітика

Крим повернеться в Україну раніше, ніж багато хто очікує, - Клімкін

МЗС підготувало пакет санкцій проти Росії за окупацію Криму.

Крим повернеться в Україну раніше, ніж багато хто очікує, - Клімкін
Фото: скриншот с ютуба

Санкції проти Росії за анексію Криму і створена нею ситуація на півострові забезпечать повернення автономії до складу України.

Про це в ефірі "Свободи слова" на ICTV заявив голова МЗС Павло Клімкін, повідомляє "Українська правда".

За його словами, анексія Криму порушила міжнародні принципи, тому "санкції проти Росії через анексію Криму не зніматимуть ніколи".

"Ніхто ніколи не буде інвестувати в Крим, ніхто не приїде до Криму... Тож Крим повернеться в Україну. І я стверджую, що це відбудеться набагато раніше, ніж багато хто очікує", - заявив Клімкін.

Міністр вважає, що відсутність будь-яких інвестицій, корупція, бандитизм і ускладнення економічної ситуації позбавлять Росію прихильників серед українського населення.

"Рано чи пізно, але Росія буде змушена сісти за стіл переговорів. І це питання не тільки санкцій, яких не знімуть ніколи за визначенням. Це буде економічна ситуація, коли жоден нормальний розвиток не можливий. Це те, що там відбувається. Це навіть на тлі загальної для Росії хвилі корупції та криміналу, які існують у Криму, вона витверезить тих, хто перебуває під впливом російської пропаганди", - запевнив міністр.

Водночас Клімкін повідомив, що МЗС підготувало економічні санкції проти Росії за окупацію Криму і їх скоро підтримає Кабмін.

Нагадаємо, Клімкін раніше заявив, що винесення питання про створення трибуналу для розслідування катастрофи МН17 на Генасамблею ООН дасть політичне рішення, але не матиме зобов'язувальної сили. Тому ідея створення трибуналу з приводу МН17 під егідою РБ ООН дуже важлива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram